Intro

 

Voor de ondersteuning ga ik een op een met u aan de slag of breng ik u in contact met een door mij geselecteerde professional. Als u beslist om verder te gaan met een professional gaat u direct met hem/haar aan de slag. Voor de bemiddeling kom ik een vergoeding met de professional overeen. Ik houd altijd de vinger aan de pols gedurende het project.

 

Ondersteuning op strategisch niveau, gericht op lange-termijnresultaten. Dat kan op verschillende manieren worden ingevuld, zoals een commercieel klankbord zijn of helpen met de ontwikkeling van een commerciële visie en strategie.

 

Ondersteuning bieden op operationeel niveau, door bijvoorbeeld hulp bij het ontwikkelen van een verkoopplan; implementeren van een verkoopplan; salesmanagement en directe verkoop.

 

Kwalificatie

Inzicht in de kwalificatie van wat de eerste vereisten zijn voor ondersteuning is essentieel. In de praktijk wordt hier te weinig aandacht aan besteed, waardoor er veel extra kosten worden gemaakt en tijd verloren gaat of erger: de service helemaal niet van de grond komt. Om tot een goede service of ondersteuning te komen hanteer ik het 8W kwalificatie concept (lees verder). In eerste instantie lijkt het omslachtig maar in de praktijk blijkt het de investering meer dan waard.