OMEGA lanceert rups aangedreven kraan

    

 

 

De nieuwe OMEGA 2085TC is een rups aangedreven knik-arm mobiele kraan. Een volbloed OMEGA product, dat door de decennialange ervaring in het ontwikkelen van rups aangedreven voertuigen, ongeëvenaarde ruwterrein-rijprestaties levert. De 2085TC is in alle opzichte een geheel nieuw ontwerp, maar met de knowhow van de diverse door OMEGA ontwikkelde en vervaardigde voorlopers van de 2085TC.

 

 Prestaties

 Ondanks zijn indrukwekkende ruwterreinvaardigheden is de 2085TC uiterst wendbaar en met de grootste precisie aan te sturen. De dubbele track-base aandrijving wordt voortgestuwd door een samenspel van high-end hydraulische plunjer-pompen, een intelligent control-system en het volwaardig geïntegreerd motormanagementsysteem.

 De kraansectie is eenvoudig te bedienen en is vooral ook snel en nauwkeurig te positioneren. Voor elke kraanfunctie is een specifieke joystick waarmee elk bewegend kraandeel onafhankelijk, proportioneel kan worden aangestuurd. Het aansturen van meerdere kraanfuncties, met meerdere joysticks, voor onder meer de ontvouwing van de kraanarmen, beïnvloed op geen enkele wijze de snelheid van iedere kraansectie.

 

Cantilver-systeem

 De 2085TC onderscheidt zich verder met het unieke Cantilever-systeem. Bij hoogtebeperkingen en voor transportdoeleinden kan de 2085TC in slechts enkele seconden naar een transporthoogte van circa twee meter worden gebracht. Door het hydraulisch Cantilever-systeem wordt de gehele kraansectie in een draaiende, 90 graden-beweging in de richting van het laadplateau gebracht. Dit  revolutionaire systeem wordt bediend met slechts één enkele schakelaar.

 

Bediening

 De ergonomische en compacte radiografische bediening is voorzien van een informatiedisplay. Hierop wordt onder meer de actuele kraanbelasting, de hoogte van ieder kraan-deel, de elementaire motorgegevens en het voeding- en brandstof niveau weergegeven.

 Naast de radiografische bediening is de 2085TC voorzien van een geïntegreerd bedieningspaneel in het basisframe. Via dit bedieningspaneel zijn ook alle essentiële kraanfuncties te bedienen en het paneel heeft een on-board diagnostic display. Dit is hét centrale punt voor nauwkeurige monitoring en waar alle instellingen zijn aan te passen.

 

Motor

 De 2085TC is uitgerust met de nieuwste technieken, wat ook terug te zien is in de KUBOTA V2403CR dieselmotor. Deze digitale motor voldoet aan alle internationale huidige emissiestandaards.

 De interface van en naar het motormanagement en daarbij motor gerelateerde detectie, maken deel uit van het intelligent control-system. Essentiële motorwaarnemingen, zoals regeneer-niveaus,  worden direct via de informatiedisplay van de radiografische bediening weergegeven.

  

Voor meer informatie:

 www.omegasolutions.biz

group@omegagroup.eu