Werktuigen.nl wordt onderdeel van de Machineseeker Group

  

 

Left to right                                              Thosten Muschler CEO Machineseeker

Thosten Muschler

Micheal van Gerwen

Jaap Nell 

 

"Kleine leveranciers zullen van de markt verdwijnen" 

 

Essen, 21 juli 2020 - Werktuigen.nl - het toonaangevende platform voor gebruikte machines in de Benelux - werd begin juli onderdeel van de Machineseeker Group, de operator van Machineseeker.nl - Europa's nummer 1 online marktplaats voor gebruikte machines. Door de overname heeft de Machineseeker Group het bereik van Werktuigen.nl en haar andere platformen vergroot tot zeven miljoen kopers van gebruikte machines per maand. Potentiële kopers profiteren van een uitgebreid machinepark op de verschillende onlinemarkten van het Duitse internetbedrijf.

 

Met deze fusie reageert Jaap Nell, de oprichter van het Nederlandse bedrijf in Capelle aan den IJssel, op de ontwikkelingen in de online markt. "Het is te verwachten dat er over tien jaar slechts vier tot vijf relevante marktplaatsen voor gebruikte machines zullen zijn, vergelijkbaar met andere industrieën. Vooral kleine aanbieders zullen van de markt verdwijnen. Daarom was het tijd om een sterke partner voor mijn bedrijf te vinden", legt de zakenman en de familieman uit. Nell is er zeker van dat de Machineseeker Groep, als marktleider in Europa, de beste partner is om zijn platform naar verder succes te leiden. Toch zullen hij en zijn team de groep blijven adviseren. "We zijn blij dat Jaap Nell en zijn team ons zullen blijven steunen", zegt Thorsten Muschler CEO van Machineseeker Group.

 

Dit is de derde acquisitie voor de Machineseeker Groep in de afgelopen drie jaar. "Het is ons doel om de nummer 1 te zijn voor gebruikte machines met en zonder wielen in elk Europees land", zegt Muschler. Daarom is Truckscout24, na de Poolse concurrent MaszynyUzywane.pl, vorig jaar ook overgenomen van het beursgenoteerde bedrijf Scout24 AG.

De samenvoeging van de platforms maakt het gemakkelijker voor gebruikers om gebruikte machines te kopen en te verkopen. Leveranciers hoeven slechts één netwerk te onderhouden en zeven miljoen kopers te bereiken op alle platforms. Kopers besparen zichzelf tijd en moeite bij het zoeken, omdat ze niet meer hoeven te zoeken in tal van marktplaatsen.

 

Over de Machineseeker Group

 

De Machineseeker Group opereert met de online marktplaatsen Maschinensucher, Machineseeker, TruckScout24 en Werktuigen het toonaangevende netwerk voor gebruikte machines en bedrijfsvoertuigen in Europa. Meer dan 9.600 leveranciers maken momenteel reclame voor meer dan 250.000 machines op de platforms. Meer dan 7 miljoen maandelijkse bezoekers genereren een gemiddeld onderzoeksvolume van meer dan 4 miljard euro per maand. Werktuigen.nl is tricotsponsor van Michael van Gerwen, de nummer 1 in het darts. Oprichter Thorsten Muschler is een van de toonaangevende Europese deskundigen op het gebied van industriële machines.