Nederland is klaar voor massa stabilisatie!

 

 

 

Massa Stabilisatie International B.V. ontwerpt, begeleidt en adviseert  massa stabilisatie-projecten binnen de randvoorwaarden van een opdrachtgever.

 

Massa stabilisatie

 

Massa stabilisatie, oftewel grondverbetering, wil zeggen dat zachte ondergronden versterkt worden door het toevoegen van organische bindmiddelen. Zo wordt de grond, zoals veen, slappe klei, leem en baggerspecie, geschikt gemaakt voor duurzame infrastructuur projecten.

 

Massa stabilisatie past perfect bij de cradle-to-cradle gedachte (duurzaam ondernemen, hergebruik grondstoffen).

 

Door het toepassen van massa stabilisatie is de aanleg van wegen, fietspaden, spoorlijnen en pijpleidingen makkelijker. Ook is de techniek uitermate geschikt voor het bouwrijp maken van bouwplaatsen voor havens, industrie of woonomgevingen. Met deze methode kan bodemerosie goed worden tegengegaan.  

 

 

 

Complete oplossingen

 

Massa Stabilisatie International neemt het complete projectmanagement van de civiele projecten voor de opdrachtgever uit handen. Als specialist wordt een compleet pakket aangeboden, inclusief haalbaarheidsstudies en kostenramingen alsmede de selectie en controle van uitvoering.

 

De massa stabilisatie-projecten worden uitgevoerd binnen de randvoorwaarden van de opdrachtgever.

 

 

 

Praktijkvoorbeelden

 

 

 

Massa stabilisatie wordt al jaren wereldwijd toegepast in oa. Amerika, Brazilië, Ierland, Turkije, Italië, Rusland, maar ook in Scandinavië en de voormalige Oostbloklanden.  

 

 

 

In Nederland zijn er de laatste maanden twee projecten gerealiseerd met massa stabilisatie:  

 

Voor de aanleg 1,3 kilometer fietspad bij Stolwijk

 

Voor het creëren van stabiele landhoofden voor een nieuwe brug Irnsum

 

Bezoek voor meer info de website: www.massastabilisatie.nl