Kamphuis hoogwerkers bouwt mee aan hoogste LEGO toren

 

  

 

Tijdens LEGO World, het LEGO evenement wat tijdens de herfstvakantie in Utrecht werd gehouden, was Kamphuis Hoogwerkers uit Zutphen (www.hoogwerken.nl) van de partij om de recordpoging ‘hoogste toren van LEGO steentjes’ te verbreken. Kamphuis Hoogwerkers was 7 dagen aanwezig voor het opbouwen en weer afbreken van de toren.

 

De recordpoging werd ondernomen ter ere van het 15-jarige jubileum van LEGO World. Het oude record lag op 35,05 meter en werd afgelopen zomer gevestigd in Italië. Het was natuurlijk spannend of het record gehaald kon worden. Regen deerde het bouwen niet zozeer maar teveel wind kon een spelbreker zijn. Daarom moest Kamphuis 24/7 beschikbaar zijn om bij een calamiteit de toren snel af te breken. Gelukkig is dat niet nodig geweest.

 

Honderden kinderen hebben meegebouwd en vrijdag 23 oktober werd het record gebroken met een toren van 35,16 meter hoog. Er zijn maar liefst 580.000 steentjes voor gebruikt. Het record wordt opgenomen in het ‘Guinness Book of Records’.

Een mooie geste van LEGO is dat men voor elke gebouwde meter € 1000 aan ‘SOS Kinderdorp’ doneert. Dat betekent in totaal € 35.160 voor de ondersteuning van kwetsbare families en om kinderen zonder familie een nieuw thuis te geven in een van de SOS-kinderdorpen.

 

Bas Bernsen, machinist van de Ruthmann T420 vrachtautohoogwerker: “Ik heb veel mooie en spannende projecten mogen uitvoeren maar dit was toch wel heel bijzonder. Het enthousiasme van de kinderen, maar ook van het Deense team wat de wereld afreist voor alle recordpogingen, was ontzettend leuk. In het weekend ben ik zelf samen met kinderen van 4 en 1 jaar naar LEGO World geweest. Ze waren beide super enthousiast en ook ik kon het niet laten om met de LEGO-stenen aan de slag te gaan. Al met al een super leuke week !”.

 

Kamphuis Hoogwerkers Verhuur is specialist op het gebeid van hoogwerker verhuur. Kamphuis Hoogwerkers heeft vele hoogwerkers in de verhuur, tot werkhoogtes van 72 meter.

 

Plaatsingen

 

  Media datum Twitter #
1 www.commercieelanders.nl 30-okt 37
2 www.drimble.nl 30-okt  
3 www.schildersvak.nl 30-okt  
4 www.bouwmachines.nl  2-nov 1271
5 www.bouwmaterieelbenelux.nl 2-nov 793
6 www.bouwvaknieuws 2-nov  
7 www.schilderwerk.nl 2-nov  
8 www.zutphen.startpagina.nl 2-nov  
9 www.expovisie.nl 3-nov  
10 www.w-equipment.com 4-nov  
11 www.werktuigen.be 4-nov  
12 www.werktuigen.de 4-nov  
13 www.werktuigen.nl  4-nov  
14 www.engineeringnet.nl 3-nov  
15 www.events.nl 5-nov 13487
16 www.relatiedag-veluwe.nl 5-nov  
17 www.personeelsfeest-in-gelderland.nl 5-nov  
18 www.teamuitje-veluwe.nl 5-nov  
19 www.bouwmaterieelbenelux.nl dec nummer  
      15588