Intro

 

Commercieel Anders bemiddelt in services en levert commerciële ondersteuning

 

Kwalificatie

Inzicht in wat de eerste vereisten zijn in een project,  zeker als u dat uitbesteedt, is essentieel. In de praktijk wordt hier te weinig aandacht aan besteed, waardoor er veel extra kosten worden gemaakt en tijd verloren gaat of erger: de service helemaal niet van de grond komt. Om tot een goede service of ondersteuning te komen hanteer ik het 8W kwalificatie concept. In eerste instantie lijkt het omslachtig maar in de praktijk blijkt het erg waardevol te zijn.

 

Services

Service op het gebied van: Website bouwen en onderhouden, Marketing ondersteuning, Interne communicatie, Technisch vertalen.

 

In de praktijk

Voor website-updates en persberichten kunnen we bijvoorbeeld afspreken dat ik regelmatig contact opneem met u om te horen of het noodzakelijk is om aanpassingen te doen of persberichten te schrijven. Op het moment dat dit gedaan moet worden schakel ik de juiste serviceverlener in.

 

Ondersteuning

Ondersteuning op strategisch niveau, gericht op lange-termijnresultaten. Dat kan op verschillende manieren worden ingevuld, zoals een commercieel klankbord zijn of helpen met de ontwikkeling van een commerciële visie en strategie.

 

Ondersteuning bieden op operationeel niveau, door bijvoorbeeld hulp bij het ontwikkelen van een verkoopplan; implementeren van een verkoopplan; salesmanagement en directe verkoop.