Chinees hoogwerkermerk Sinoboom vestigt importeur in Bergeijk, Nederland

 

Sinoboom (www.sinoboom.com) zet vaart achter zijn ambities om de Europese markt te veroveren. Het jonge Chinese hoogwerkermerk wil binnen enkele jaren een hoge dekkingsgraad in Europa opbouwen. Om een stevige voet aan de grond te krijgen in het oude continent heeft het bedrijf in Bergeijk Sinoboom Europe opgericht. Dit bedrijf is de importeur van de Chinese hoogwerker fabrikant en is verantwoordelijk voor de Europese distributie en het opzetten van een dealernetwerk in Europa (www.sinoboomeurope.com).

 

Op 11 november jongstleden presenteerde Sinoboom zich in het Evoluon (www.evoluon.nl) in Eindhoven aan de Europese markt. Ruim 50 nationale en internationale klanten, pers en prospects kwamen af op de lancering van Sinoboom Europe. Zij kregen die dag informatie over de machines van Sinoboom. Ook konden ze de schaar- en knik-arm telescoophoogwerkers bekijken en uitproberen.

 

Sinoboom is opgericht in 2007. In Nederland sijpelde de naam voor het eerst door tijdens de APEX in 2011. Het bedrijf wil vanuit Nederland de Europese markt veroveren met kwalitatief goede machines tegen scherpe prijzen. Voor dat doel heeft Sinoboom in China een gloednieuwe fabriek geopend van 200.000 m2, waar dagelijks 50 schaarhoogwerkers worden geproduceerd en maandelijks 50 telescoophoogwerkers.

 

Full service

Sinoboom Europe biedt full service, benadrukken Harold Amendt en Ludo Maenen van Sinoboom Europe. Dat betekent naast de verkoop van de machines ook service, onderdelen en training. Op dit moment wordt er een Sinoboom European Training Centre opgezet. Hier zal Sinoboom Europe zowel technische-, commerciële als veiligheidstrainingen verzorgen voor de potentiële gebruikers van de hoogwerkers.

Het bedrijf is druk bezig om een dealernetwerk in heel Europa op te bouwen. De nieuwe dealers zullen in het trainingscentrum in Bergeijk, Nederland technische en commerciële ondersteuning krijgen. “We werken er naar toe dat de opleidingen die we verzorgen tezijnertijd ook IPAF-gecertificeerd zijn,” geeft Harold Amendt aan. “Dit is momenteel nog niet het geval.” In Bergeijk is er ook een showroom waar de Europese dealers gebruik van kunnen maken voor het demonstreren en testen van machines.

 

Servicecentrum

De locatie in Bergeijk omvat ook het Sinoboom European Service Center, dat ondersteuning bij inspectie en een 24/7 service biedt. De afgelopen drie jaar is er in China achter de schermen gewerkt om de machines te laten voldoen aan de Europese normen, met name op het gebied van veiligheid. Er zijn diverse testen gedaan, onder meer door een extern bureau. De hoogwerkers hebben nu het CE-, ISO-, IAI-, ADR- en GOST-certificaat en zijn door het SGS gekeurd. Alle geïmporteerde hoogwerkers krijgen in Bergeijk een 'pre delivery inspectie' en een afleveringsbeurt.

TṺV Nord heeft onlangs succesvol de eerste ingebruikname keuring uitgevoerd op een viertal schaarhoogwerkers bestemd voor de Nederlandse markt.

 

‘Spare Part' Warehouse

Daarnaast wordt er een 'Spare Part' Warehouse opgezet, inclusief een on-line Spare Parts webshop voor reserve onderdelen en een gegarandeerde 48 uur levering door heel Europa. De vestiging van Sinoboom Europe in Bergeijk, vlak bij Eindhoven, is gelegen op 75 kilometer van de haven van Antwerpen en op 130 kilometer afstand van de haven van Rotterdam. Dat maakt snel en eenvoudig vervoer door Europa mogelijk. Ook de nabijheid van de luchthavens van Eindhoven, Düsseldorf, Amsterdam en Brussel maken snel importeren en het leveren van Spare Parts mogelijk. De vestiging in Bergeijk bestaat uit 2,3 hectare grond en 3500 m2 aan opstallen. Sinoboom Europe gaat zich de komende tijd presenteren op landelijke en internationale beurzen.

 

Plaatsingen

1

www.schoonmaakjournaal.nl

21-nov

 

2

www.maintenancebenelux.nl

22-nov

 

3

www.bouwmachines.nl

26-nov

1070

4

www.facebook.com

26-nov

 

5

www.ipaf.org/nl

26-nov

 

6

www.mechaman.nl

26-nov

 

7

www.rsscockpit.com

26-nov

 

8

www.trekkerbank.nl

26-nov

 

9

www.yeldo.nl

26-nov

 

10

www.vertikal.net/de

1-dec

 

11

www.vertikal.net/en

1-dec

1070

12

www.ipaf.org/en

1-dec

 

13

www.kranmagazin.de

4-dec

 

14

www.khl.com

5-dec

 

15

www.thecea.org/uk

5-dec

 

16

December nummer Bühnenmagazins

dec

 

17

December uitgave BMB

dec

 

18

www.verhurendnederland.nl

nov

 

19

Cran & Access december nummer

dec

 

20

Kran & Bühne januari uitgave

jan

 
     

2140