Monta-Rent levert MONTALIFT 306 4-WDS mobiele torenkraan naar Denemarken

Mont-Rent MONTALIFT 306 4-WDS mobiele torenkraan MONTALIFT 306 4-WDS mobiele torenkraan  

 

Monta-Rent heeft afgelopen maand een MONTALIFT 306 4-WDS zelfrijdende torenkraan aan het Deense verhuurbedrijf Hemi in Frederiksberg afgeleverd.

 

De kraan is op verzoek van de klant op een aantal punten aangepast. Zo is er gekozen voor de T4 uitvoering met 4-draads inschering en een maximum capaciteit van 4 ton. In de opstelling met halve giek kan de kraan 4 ton over het volledige werkbereik van 13 m hijsen. Hiermee komt het maximum lastmoment op 52 tonmeter. Verder heeft de kraan een kortere giek van 28 m in plaats van de standaard 32 m, waardoor de puntlast verhoogd is naar 1.200 kg.

 

Voor de voeding van de zelfrijdende torenkraan is een op maat gebouwde 40 kVA generatorset gemonteerd op de bovenwagen van de kraan. Deze heeft een IVECO dieselmotor die voldoet aan de stage III A emissienorm en een geluidsniveau van 57 dB(A) op 7 m. Met deze waarde kan de kraan zonder problemen in een woonomgeving ingezet worden. Door toepassing van frequentieregelaars op alle bewegingen blijft de stroomvraag onder de 23 A per fase, waarmee de kraan op een standaard bouwstroomaansluiting kan draaien.

 

De MONTALIFT zelfrijdende onderwagen heeft 4-wiel besturing en een traploze 4-wiel aandrijving waarmee de kraan op krappe bouwlocaties verplaatst kan worden ook in opgebouwde stand. Voor grotere afstanden is er een 2e  rijsnelheid van ca. 30 m/min.

De 4-punts afstempeling, die zowel verticaal als horizontaal hydraulisch uitschuifbaar is, zorgt in combinatie met de bijbehorende kunststof stempelschotten voor de nodige stabiliteit tijdens bedrijf.

 

Dat de kraan succesvol is blijkt wel uit het feit dat de kraan binnen 2 weken na aankomst in Denemarken al voor 3 jaar verhuurd is en er inmiddels vervolgopdrachten zijn voor twee MONTALIFT zelfrijdende torenkranen met 30 en 45 tonmeter capaciteit. 

 

Monta-Rent is toonaangevend in de verhuur en fabrikant van de MONTALIFT mobiele snelmontage torenkranen, tevens zijn we importeur van de WINLET glasrobots.

 

Plaatsingen

 

  Media Plaatsing Twitter #
1 www.commercieelanders.nl 5-aug 35
2 www.w-equipment.com 6-aug  
3 www.werktuigen.be 6-aug  
4 www.werktuigen.de 6-aug  
5 www.werktuigen.nl  6-aug  
6 www.bouwmachines.nl  11-aug 1218
7 www.drimble.nl 11-aug  
8 www.rsscockpit.com 11-aug  
9 www.bouwmaterieel-benelux.nl 12-aug  
10 www.verhurendnederland.nl 28-aug  
11 BMB magazine septemeber blz 18 augustus  
      1253