Spectaculair transport van een kantoorpand over water

 

 

 

Een kantoorpand modulair opbouwen op een bedrijventerrein en dan verschepen naar de opdrachtgever. Dat staaltje innovatief vernuft heeft Touax Benelux (www.touax.nl en www.touax.be)  in februari laten zien. Het bedrijf, actief in modulaire huisvesting, heeft op het eigen bedrijfsterrein in Moerdijk een tweelaags permanent kantoorpand van 220m² gebouwd. Het prefab kantoorpand is vervolgens op spectaculaire wijze verscheept naar de opdrachtgever in de haven van Antwerpen.

 

Het gebouw is volledig afgebouwd op het bedrijfsterrein van Touax in Moerdijk, omdat de vraag van de opdrachtgever was om een kantoorpand  ‘turn key’ en liefst als één element aan te leveren op hun bedrijfsterrein en wel compleet geïnstalleerd en gestoffeerd. Bouwen op het terrein van de klant had niet de voorkeur, in verband met de strikte veiligheidseisen en de lastige locatie; vlak naast een leidingenstraat voor het laden en lossen van tankschepen. Een andere eis was een zo kort mogelijke installatietijd van het gebouw ter plaatse.

 

Touax nam de uitdaging aan en bouwde het 220m² grote kantoorpand van twee bouwlagen op haar eigen bedrijfsterrein in Moerdijk. Het gebouw met een afmeting van 25m x 7,5m en 7 meter hoog, bestaat uit 20 units, verdeeld in twee blokken van veertien en zes units. De units zijn volledig afgebouwd, compleet geïnstalleerd en gemeubileerd.

 

Via dieplader op ponton

Op de dag van transport werden de twee complete modules met een zware telescoopkraan op twee diepladers geladen. Daarna werden ze over het bedrijfsterrein naar een dichtbij gelegen kade getransporteerd, waar ze met dezelfde telescoopkraan op een ponton werden geladen. Dit gebeurde onder grote belangstelling van de opdrachtgever, andere klanten, personeel, de pers en andere geïnteresseerden. Op het moment dat het eerste deel met succes op de dieplader werd geplaatst, werd de champagne ontkurkt.  

 

Een duwboot bracht het gevaarte over het water, via het Hollandsdiep en het Schelde-Rijnkanaal, naar de Antwerpse haven, naar de raffinaderij. Daar aangekomen werden de samengestelde kantoorpanden vanaf het water, door middel van een drijvende bok met een hijsvermogen van 800 ton, nauwkeurig op de reeds aangebrachte betonnen fundering geplaatst om het gebouw ter plaatse op de voorzieningen aan te sluiten. Vanwege de strenge veiligheidsnormen op de raffinaderij werd hier geen publiek toegelaten.

 

Brabantse samenwerking

Opvallend detail: nagenoeg alle bedrijven die bij deze show betrokken waren, zijn gevestigd op Moerdijk of de directe omgeving. Een staaltje van Brabantse samenwerking.

 

Touax heeft meer dan 30 jaar ervaring en expertise op het gebied van de productie, verkoop en verhuur van modulaire huisvesting, ook wel prefab gebouwen of prefab constructies genoemd, en heeft wereldwijd vestigingen. Touax ontwikkelt innovatieve, modulaire oplossingen voor permanente of tijdelijke huisvesting; van tijdelijke kantoorunit tot permanent kantoorgebouw, van schoolgebouw tot noodlokaal, van directieketen, kantines, kleedruimtes met sanitair tot huisvesting voor detailhandel en horeca. De vestiging in Moerdijk is zelf uiteraard ook opgebouwd uit Touax units.

 

Plaatsingen

 

 

Media

Plaatsing

Twitter #

1

www.maintenancebenelux.nl

26-mrt

 

2

www.bouwmachines.nl

30-mrt

1155

3

www.drimble.nl

30-mrt

 

4

www.rsscockpit.com

30-mrt

 

5

www.bouwmaterieel1.rssing.com

27-mrt

 

6

www.nine.tweetunnel.com

   

7

www.easyfairs.com

   
     

1155