Energyst CAT Rental Power faciliteert humanitaire missie Karel Doorman

 

Mede dankzij uitvoerige testen van Energyst CAT Rental Power (www.energyst.com) kan het logistieke ondersteuningsschip Karel Doorman momenteel medische hulpgoederen leveren in West-Afrika in de strijd tegen ebola. Het grootste marineschip uit de Nederlandse geschiedenis leverde de afgelopen weken in Sierra Leone, Guinee en Liberia ruim 100 voertuigen en 50 containers met veldhospitalen, beschermende kleding en medische hulpgoederen aan ziekenhuizen in de getroffen landen. De hulpgoederen zijn afkomstig van negen lidstaten van de Europese Unie en diverse hulporganisaties, zoals Giro555.

 

Voordat de 205 meter lange Karel Doorman dit jaar te water werd gelaten, werden alle systemen uitvoerig getest en gecontroleerd. De hulp van Energyst werd ingeroepen om de hoogspanningsgeneratoren te testen. Om de generatoren op vollast (110%) te testen, maakte Energyst gebruik van belastingsweerstanden, via zogeheten loadbanks. Hiermee werd een elektrische weerstand gecreëerd, die de generatoren ervaren wanneer het schip operationeel is op volle zee, met een waterverplaatsing van 27.800 ton. De tijdelijke installatie bestond naast loadbanks uit een mobiele transformator en 2 ½ kilometer hoog- en laagspanningskabels. Zes weken lang werd de installatie ingezet om de generatoren te testen en de onderliggende installaties in te regelen.

 

De resultaten waren conform de eisen van de Marine en het verantwoordelijke classificatiebureau, waarna Karel Doorman klaar was voor zijn wereldwijde missies. Voorlopig blijft  het schip onder de hoede van de Europese Unie en de Verenigde Naties hulpgoederen vervoeren naar landen in West-Afrika in de strijd tegen ebola. Commandant Peter van den Berg kondigde reeds een vervolgactie aan.

 

Turn-key oplossingen

Energyst Cat Rental Power biedt turn-key huuroplossingen op het gebied van temperatuurcontrole en stroomopwekking in Europa en Zuid-Amerika. Energyst is een joint venture van het kwaliteitsmerk Caterpillar en zijn dealers, en is specialist op het gebied van energievoorziening en temperatuurbeheersing. Met toonaangevende CAT-dealers heeft Caterpillar een netwerk van Energyst vestigingen opgezet. 

 

Plaatsingen

 

 

Media

Plaatsing

Twitter #

1

www.events.nl

28-nov

11672

2

facebook Events

28-nov

 

3

www.rsscockpit

28-nov

 

4

www.teamuitje-veluwe.nl

28-nov

 

5

www.personeelfeest-in-gelderland.nl

28-nov

 

6

www.relatie-veluwe.nl

28-nov

 

7

www.veooz.com

28-nov

 

8

www.eventbusiness.nl

28-nov

 

9

www.indisha.events.nl

28-nov

 

10

www.yeldo.nl

28-nov

 

11

www.werktuigen.nl

29-nov

 

12

www.werktuigen.be

29-nov

 

13

www.werktuigen.de

29-nov

 

14

www.w-equipment.com

29-nov

 

15

www.maintenancebenelux.nl

1-dec

 
     

11672