26 Meter 100% elektrische knikarmhoogwerker van Riwal

 

Riwal (www.riwal.com) heeft de '26m Electric Boom Lift' gelanceerd. Een belangrijke innovatie: de diesel aangedreven JLG 800AJ is omgebouwd naar een volledig elektrisch aangedreven hoogwerker. Het nieuwe product is het antwoord op een specifieke vraag van de KLM.

Met de innovatie heeft Riwal een hoogwerker in de product range met maar liefst zes meter meer werkhoogte dan de gebruikelijke twintig meter. De nieuwe machine stoot geen uitlaatgassen uit en heeft een zeer laag geluidsniveau.

 

De elektrische knikarmhoogwerker heeft een maximale werkhoogte van 26,2 meter, een maximale reikwijdte van vijftien meter en een maximale hefcapaciteit van 230 kg. De machine is zeer geschikt voor gebruik in hoge afgesloten ruimtes, zoals hangars, tentoonstellingsruimtes, logistieke centra en productieruimtes. De nieuwe hoogwerker is ook buiten te gebruiken. Door het lage geluidsniveau en doordat er geen uitstoot is van schadelijke uitlaatgassen kan de 26m Electric Boom Lift tevens ingezet worden bij veel andere werkzaamheden op hoogte, zoals bij kantoorpanden, ziekenhuizen en andere omgevingen waar een laag geluidsniveau gewenst is.

 

“We hebben een innovatieve hoogwerker ontworpen zonder in te leveren op de werksnelheid van de diesel aangedreven machine. De nieuwe machine is uitgevoerd met een zogenaamde ‘tailswing’ waardoor de hoogwerker goed te gebruiken is in krappe ruimtes. De hoogwerker kan hierdoor ook vier meter onder het maaiveld werken,” aldus Nico den Ouden, Technisch Specialist bij Riwal.

 

Riwal heeft de nieuwe machine ontwikkeld naar aanleiding van een wens van KLM. “Wij streven naar 0% uitstoot van uitlaatgassen die schadelijk zijn voor de gezondheid van medewerkers die in omsloten ruimtes werken,” vertelt Cees Hollenberg, veiligheidsdeskundige en arbeidshygiënist van KLM. De luchtvaartmaatschappij zet de hoogwerker in voor onderhoudswerkzaamheden in de hangars en voor controles van antennes en van het staartlicht op 25 meter. KLM heeft drie exemplaren van de 26m Electric Boom Lift in gebruik. Naast deze drie telescoophoogwerkers huurt KLM ongeveer 65 schaar-, telescoop- en kniktelescoop hoogwerkers bij Riwal.

 

Riwal is sinds 1968 gespecialiseerd in veilig en efficiënt werken op hoogte en heeft een internationale huurvloot van meer dan 13.000 hoogwerkers, verreikers en heftrucks. Riwal is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot kennispartner en totaalleverancier en is actief in zeventien landen.

 

Plaatsingen

 

 

Media

Plaatsing

Twitter #

1

www.cobouw.nl

2-dec

19890

2

www.drimle.nl

2-dec

 

3

Materieelkrant digtale nieuwsbrief

2-dec

 

4

www.maintenance.nl

2-dec

 

5

www.vzbvastgoed.nl

2-dec

 

6

www.vastor.nl

2-dec

 

7

www.burglandbouwmanagement.nl

2-dec

 

8

www.yeldo.nl

2-dec

 

9

www.buildingconsult.nl

2-dec

 

10

www.engineering.tinkc.nl

2-dec

 

11

www.rsscockpit.com

2-dec

 

12

https://www.linkedin.com/in/janwillemdijk

2-dec

3140

13

www.ipaf.org/nl

2-dec

 

14

www.vakbladmag.nl

2-dec

 

15

www.yeldo.nl

2-dec

 

16

www.werktuigen.nl

2-dec

 

17

www.werktuigen.be

2-dec

 

18

www.werktuigen.de

2-dec

 

19

www.w-equipment.com

2-dec

 

20

facebook Riwal

3-dec

 

21

www.bouwmachines.nl

4-dec

1088

22

www.riwal.com

4-dec

 

23

December nieuwsbrief Verhurend Nederland

18-dec

 

24

December uitgave vakmagazine Rentit/Verticaal

dec

 

 

 

 

24118