Unieke opbouw en uitzonderlijk transport van permanent prefab kantoorpand door Touax

 

Touax Benelux (www.touax.nl en www.touax.be) bouwt op het eigen bedrijfsterrein in Moerdijk een tweelaags permanent kantoorpand van 220m², dat begin februari op spectaculaire wijze wordt verscheept naar de opdrachtgever in de haven van Antwerpen.

 

Het gebouw wordt volledig afgebouwd op het bedrijfsterrein van Touax in Moerdijk. Vraag van de opdrachtgever was om een kantoorpand  ‘turn key’ en liefst als één element aan te leveren op hun bedrijfsterrein. Compleet geïnstalleerd en gestoffeerd. 

 

Bouwen op het terrein van de opdrachtgever heeft niet de voorkeur, in verband met de strikte veiligheidseisen en de lastige locatie, vlak naast een leidingenstraat voor het laden en lossen van tankschepen. Een andere eis was de korte installatietijd van het gebouw ter plaatse.

 

Het in twee lagen bestaande gebouw van 25m x 7,5m x 7m, bestaande uit 20 units, wordt in twee blokken van veertien en zes modules gekoppeld, gestapeld en volledig afgewerkt in Moerdijk. Daarna worden de twee blokken op een drijvend ponton over het water vervoerd naar de opdrachtgever.

Hier worden de samengestelde blokken, vanaf het water, door middel van een drijvende bok met een hijsvermogen van 800 ton, nauwkeurig op de reeds aangebrachte betonnen fundering geplaatst. Het gebouw wordt daarna op de voorzieningen van de opdrachtgever aangesloten.

 

Aan deze unieke levering wordt veel aandacht besteed. Genodigden en de pers zullen aanwezig zijn op het bedrijfsterrein in Moerdijk om het laden van het samengestelde gebouw te aanschouwen. Bij de plaatsing bij de opdrachtgever wordt om veiligheidsredenen geen publiek toegelaten.

 

Touax heeft meer dan 30 jaar ervaring en expertise op het gebied van de productie, verhuur en de verkoop van modulaire huisvesting, ook wel prefab gebouwen of prefab constructies genoemd. Touax ontwikkelt innovatieve, modulaire oplossingen voor permanente of tijdelijke huisvesting; van tijdelijke kantoorunits tot permanent kantoorgebouw, van schoolgebouw tot noodlokaal, van directieketen, kantines, kleedruimtes met sanitair tot huisvesting voor detailhandel en horeca.

 

Plaatsingen

 

 

Media

Plaatsing

Twitter #

1

www.maintenancebenelux.nl

29-jan

 

2

www.easyfairs.com

29-jan

 

3

www.werktuigen.nl

29-jan

 

4

www.werktuigen.be

29-jan

 

5

www.werktuigen.de

29-jan

 

6

www.w-equipment.com

29-jan

 

7

www.touax.nl

30-jan

 

8

www.bouwmachines.nl

31-jan

1119

9

www.rsscockpit.com

31-jan

 

10

www.rsscockpit.com

31-jan

 

11

www.techniscsgebouwbeheer.nl

31-jan

 

12

www.havenschapmoerdijk.nl

2-feb

 

 

 

 

1119