Energyst Cat Rental Power heeft calamiteitenplan voor België klaar

 

Energyst Cat Rental Power (www.energyst.com) wil Belgische gemeenten en bedrijven door de winter helpen met de bevoorrading van stroom. In een groot deel van België dreigt de komende winter een stroomtekort nadat drie kernreactoren om verschillende redenen tijdelijk zijn stilgelegd. Woordvoerster Danielle Devogelaer van het Federaal Planbureau geeft aan dat een plotseling nationaal stroomtekort over het hele land de Belgische economie zware schade kan berokkenen. Het eerste uur stroompanne zou volgens haar een strop van 120 miljoen euro opleveren. “Vooral voor de industrie zouden de kosten bij een plotselinge black-out hoog op kunnen lopen” aldus Danielle Devogelaer.

 

Vele tientallen tot honderden gemeenten zullen er bij een strenge winter rekening mee moeten houden dat de elektriciteit enkele uren per dag wordt afgesloten. Ook storingen in de stroombevoorrading worden niet uitgesloten.

Energyst Cat Rental Power geeft aan over voldoende generatoren, transformatoren en toebehoren te beschikken om een dergelijke calamiteit te voorkomen. “Voor grote industriële stroomverbruikers is het van het grootste belang dat ze hun productie en bedrijfsvoering kunnen continueren, zonder inkomsten te derven. Ook voor ziekenhuizen, luchthavens, militaire bases en dataopslagcentrales is stroomvoorziening natuurlijk essentieel,” vertelt Arjen Baas, depot manager van Energyst Cat Rental Power in Bladel.

Op de vestigingen in Antwerpen en in Bladel beschikt Energyst Cat Rental Power over een uitgebreide vloot Caterpillar generatoren voor de verhuur, in capaciteit variërend van 150 tot 2000 kVA. “Door generatoren parallel te schakelen kunnen we zelfs power-plants van tientallen MVA’s bouwen,” geeft Arjen Baas aan. “Ook kunnen we snel beschikken over apparatuur uit de internationale vloot van onze vestigingen in Europa, Afrika en Zuid-Amerika, als dat nodig mocht zijn. Onze specialisten zijn beschikbaar om bedrijven en overheden te helpen bij de voorbereiding op een eventuele totale black-out. Desnoods ontwikkelen we nieuwe toepassingen of apparatuur.”

Energyst Cat Rental Power biedt turn-key huuroplossingen op het gebied van temperatuurcontrole en stroomopwekking in Europa en Zuid-Amerika. Energyst is een joint venture van het kwaliteitsmerk Caterpillar en zijn dealers, en is specialist op het gebied van energievoorziening en temperatuurbeheersing. 

 

Plaatsingen

 

 

Media

Plaatsing

Twitter #

1

www.maintenancebenelux.nl

12-sep

 

2

www.easyfairs.nl

15-sep

 

3

www.events.nl

15-sep

4956

4

www.rsscockpit.com

15-sep

 

5

www.personeelsfeest-in-gelderland.nl

15-sep

 

6

www.w-equipment.com

16-sep

 

7

www.werktuigen.de

16-sep

 

8

www.werktuigen.nl

16-sep

 

9

www.werktuigen.de

16-sep

 

10

www.rentit.nl

16-sep

283

11

www.verhurendnederland.nl

sept

 

 

 

 

5239